Eλάτε να παμε εκδρομή το Σάββατο!!!

Η επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι και η επίδραση της στα παιδιά
13 Μαρτίου 2018
Η φετινή μας εκδρομή!
9 Μαΐου 2018

Eλάτε να παμε εκδρομή το Σάββατο!!!

Το Κέντρο μας πραγματοποιεί και φέτος την ημερήσια εκδρομή στις 28/4 ημέρα Σάββατο.

Το πρόγραμμα μας:

Αναχώρηση στις 9 το πρωί από το φροντιστήριο και η πρώτη μας στάση είναι το θεματικό πάρκο Λαβύρινθος στην Χερσόνησο. Τα παιδιά θα ευχαριστηθούν ιδιαίτερα το παιχνίδι και την περιπλάνηση στο Λαβύρινθο μιας και το πάρκο αυτό είναι εμπνευσμένο από τον Μινωικό πολιτισμό. Πρόκειται για ένα χώρο 15.000 τ.μ. Το πάρκο περιλαμβάνει έναν λαβύρινθο 1500τμ ξύλινης κατασκευής. Επίσης υπάρχει ένας πέτρινος ‘Κρητικός Λαβύρινθος’, ένα κρητικό παραδοσιακό χωριό σε μικρογραφία, ένα εργαστήρι κεραμικής, χώρος τοξοβολίας, εκπαιδευμένα άλογα για ιππασία, φάρμα με ζώα, χώροι με διάφορα πουλιά, οικολογικός κήπος και αρωματικά φυτά, μίνι γκόλφ 2000 τμ, πίστα με ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια, καφετέρια, μαγαζί με σουβενίρ. Υπάρχει επίσης και μια ολοκαίνουρια δραστηριότητα! Πρόκειται για έναν γιγάντιο Δούρειο Ίππο με λέιζερ τα οποία τα παιδιά προσπαθούν να αποφύγουν και συγχρόνως ενημερώνονται για την ιστορία του Τρωικού πολέμου.

Αναχώρηση από το πάρκο και έπειτα από πολύ παιχνίδι, ώρα για φαγητό. Στάση στην Χερσόνησο, σε παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα όπου θα ξεκουραστούμε και θα γευματίσουμε.
Μετά από το φαγητό, ακολουθεί απογευματινό καφεδάκι για τους μεγάλους και ακόμα περισσότερο παιχνίδι για τα παιδιά αφού θα επισκεφθούμε την Μονή Γκουβερνιώτισσας στις Ποταμιές. Το μοναστήρι χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην κοίμηση της Θεοτόκου και είναι διακοσμημένος με σπουδαίες τοιχογραφίες. Σήμερα το μοναστήρι δεν έχει μοναχούς και στον διαμορφωμένο χώρο έξω από το μοναστήρι πραγματοποιούνται συναυλίες τους καλοκαιρινούς μήνες. Διαθέτει καφετέρια, μεγάλο ανοιχτό χώρο για παιχνίδι, λαογραφική έκθεση και έκθεση εκκλησιαστικών κειμηλίων, βοτανικό κήπο και εργαστήριο αγιογραφίας από όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει και σουβενίρ. Δίπλα από το βοτανικό κήπο της Γκουβερνιώτισσας , βρίσκεται ένα μνημείο της φύσης. Ένα ιστορικό δένδρο που οι ρίζες του «βουτάνε» μέχρι τα χρόνια της ενετικής περιόδου. Η υπεραιωνόβια ελιά εκτιμάται ότι είναι 500 χρόνων, δηλαδή φυτεύτηκε την περίοδο που οι Ποταμιές και φυσικά η Γκουβερνιώτισσα, ήταν φέουδο του Φραντζέσκο Ντεμέτζο.

Γύρω στις 6 το απόγευμα επιστροφή στο Ηράκλειο.

Καλή μας διασκέδαση!