Έφτασε η ώρα για την φετινή μας εκδρομή η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαίου!

Μήπως ξεχάσατε να φορέσετε το Μαρτάκι σας???
3 Μαρτίου 2022
Άλλη μια όμορφη εκδρομή, μας άφησε όμορφες αναμνήσεις!
3 Ιουνίου 2022

Έφτασε η ώρα για την φετινή μας εκδρομή η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαίου!

Η διαδρομή μας αρχίζει με πρώτη στάση το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά και τελειώνει με μπάνιο, καφέ και περίπατο στην Ιεράπετρα!
Αναλυτικά το πρόγραμμα μας έχει ως εξής:
Αναχώρηση στις 09.00 από το φροντιστήριο με προορισμό το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά. Θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στους χώρους του μουσείου και να παρακολουθήσουμε βίντεο στην αίθουσα προβολών του μουσείου σχετικά με την δημιουργία του. Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου Καζαντζάκη είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο έργο και τη ζωή του συγγραφέα. Ο επισκέπτης θα δει χειρόγραφα, επιστολές, έγγραφα, ελληνικές και ξένες εκδόσεις, φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα, θεατρικό υλικό, σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, και ποικιλία έργων τέχνης με απεικονίσεις του συγγραφέα.
Αφού τελειώσουμε την περιήγηση μας και πάρουμε το πρωινό μας καφεδάκι, συνεχίζουμε προς Βιάννο και συγκεκριμένα προς τις νότιες πλαγιές του όρους Δίκτη, σε υψόμετρο 680μ, σε μια περιοχή πυκνόφυτη από ελαιώνες και οπωροφόρα δέντρα όπου βρίσκεται ο Αμιράς ή τα Αμιρά. Στην θέση Μελιανά στον Αμιρά Βιάννου συναντάμε ένα από τα δεκάδες μνημεία της Γερμανικής θηριωδίας που γνώρισε η Κρήτη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που μνημονεύει μία από τις πλέον βιαιότερες σφαγές της Κατοχής στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο στο μνημείο τελείται μνημόσυνο για τα θύματα της σφαγής. Στην θέση του μνημείου υπάρχει το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων μέσα στο οποίο ανάβουν 463 καντήλια, όσοι και οι πεσόντες, το οποίο και θα επισκεφτούμε, επίσης.
Αναχωρώντας από τα Αμιρά, κατευθυνόμαστε προς το χωριό Κάτω Σύμη το οποίο βρίσκεται σε μια περιοχή γεμάτη πηγές νερού που αναβλύζει από τις πλαγιές της Δίκτης, το οποίο στο διάβα του ποτίζει πλατάνια, καρυδιές, κερασιές και πολλά άλλα είδη δέντρων δίνοντας στην περιοχή ένα τόνο πολύχρωμο. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τους μικρούς καταρράκτες έναν από τους οποίους θα γνωρίσουμε κι εμείς στην θέση Κρύα Βρύση. Έχοντας μεσημεριάσει, έχει έρθει πια η ώρα του μεσημεριανού μας φαγητού. Το εστιατόριο μας βρίσκεται κάτω από την δροσιά πλατανιών και τρεχούμενων νερών. Η οικογένεια Συγγελάκη θα μας υποδεχτεί στην ‘’ΑΦΡΟΔΙΤΗ’’ για να απολαύσουμε το υπέροχο μενού που θα μας έχουν ετοιμάσει.
Χορτάτοι αλλά και με όλο το απόγευμα μπροστά μας, φεύγουμε από την Κάτω Σύμη με τις καλύτερες εντυπώσεις για να ταξιδέψουμε προς την Ιεράπετρα για απογευματινό μπάνιο, περίπατο και καφέ.
Αναχώρηση αργά το απόγευμα και επιστροφή στο Ηράκλειο έχοντας δημιουργήσει τις καλύτερες αναμνήσεις και από την φετινή μας εκδρομή!!!
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 25/5.